Rhubarb Tart
Ingredients:
Pastry crust:
- 250g wholemeal flour
- 125g good quality butter
- 125g cane sugar
- 3 fresh egg yolks
- A pinch of seasalt
Filling:
- 500g rhubarb
- 70g butter
- 80g coconut sugar
- 3 large organic eggs
- 200ml (home-made) almond milk (or other vegetable milk)
PREPARATION
Pastry Crust
- Sift the flour onto a wooden plank. Create a hole, then add in the sugar, the salt, the soft butter cut in small pieces, the eggs & salt.
- Mix the ingredients well until you obtain a firm dough.
- Place into a closed jar in the fridge for at least 10 min.
- Unroll the dough with a rolling pin on a clean surface (ex. stonen countertop or big wooden plank).
- Place a baking sheet in a round tart thin. Place the pastry rust inside.
Filling
- Clean & cut the rhubarb in small pieces (around 1,5 cm length).
- In a bowl mix the eggs, coconut sugar, melted butter & almond milk.
- Pour the cream into the pastry crust, then cover with the rhubarb
Bake for around 30 min at 175 degres until golden.
Ingrédients:
Pâte brisée:
- 250g de farine complète
- 125g de beurre de bonne qualité
- 125g de sucre de canne
- 3 jaunes d'oeufs
- Une pincée de sel marin
Filling:
- 500g de rhubarbe
- 70g de beurre
- 80g de sucre de coco
- 3 grands oeufs
- 200ml de lait d'amande (fait maison) ou autre lait végétal
Préparation
La pâte brisée
- Tamiser la farine sur al planche à pâtisserie en formant un puit, puis ajouter le sucre, le sel, le beurre mou en petits morceaux, les jaunes d'oeufs et, s'il y a lieu, un peu d'eau.
- Bien amalgamer les ingrédients de façon à obtenir une pâte ferme.
- Placer la pâte dans un contenant hermétique & laisser reposer pendant au moins 10min dans le réfrigérateur.
- Dérouler la pâte à l'aide d'un rouleau de pâtisserie
PS: vous pouvez préparer la pâte à l'avance et la garder pendant 4 jours dans le réfrigerateur.
La crème
- Découper la rhubarbe
- Dans un bol mélanger le beurre fondu, le sucre de coco, les oeufs et le lait d'amande.
- Placer la crème dans la pâte brisée, recouvrez de la rhubarbe
- Placer au four pendant 30 min environ jusqu'à ce que la tarte soit dorée.