Rhubarb Tart

Ingredients:

Pastry crust:

  • 250g wholemeal flour
  • 125g good quality butter
  • 125g cane sugar
  • 3 fresh egg yolks
  • A pinch of seasalt

Filling:

  • 500g rhubarb
  • 70g butter
  • 80g coconut sugar
  • 3 large organic eggs
  • 200ml (home-made) almond milk (or other vegetable milk)

PREPARATION

Pastry Crust

  1. Sift the flour onto a wooden plank. Create a hole, then add in the sugar, the salt, the soft butter cut in small pieces, the eggs & salt.
  2. Mix the ingredients well until you obtain a firm dough.
  3. Place into a closed jar in the fridge for at least 10 min.
  4. Unroll the dough with a rolling pin on a clean surface (ex. stonen countertop or big wooden plank).
  5. Place a baking sheet in a round tart thin. Place the pastry rust inside.

Filling

  1. Clean & cut the rhubarb in small pieces (around 1,5 cm length).
  2. In a bowl mix the eggs, coconut sugar, melted butter & almond milk.
  3. Pour the cream into the pastry crust, then cover with the rhubarb

Bake for around 30 min at 175 degres until golden.

 

Photo 13-05-2018, 20 58 55.jpg

Ingrédients:

Pâte brisée:

  • 250g de farine complète
  • 125g de beurre de bonne qualité
  • 125g de sucre de canne
  • 3 jaunes d'oeufs
  • Une pincée de sel marin

Filling:

  • 500g de rhubarbe
  • 70g de beurre
  • 80g de sucre de coco
  • 3 grands oeufs
  • 200ml de lait d'amande (fait maison) ou autre lait végétal

Préparation

La pâte brisée

  1. Tamiser la farine sur al planche à pâtisserie en formant un puit, puis ajouter le sucre, le sel, le beurre mou en petits morceaux, les jaunes d'oeufs et, s'il y a lieu, un peu d'eau.
  2. Bien amalgamer les ingrédients de façon à obtenir une pâte ferme.
  3. Placer la pâte dans un contenant hermétique & laisser reposer pendant au moins 10min dans le réfrigérateur.
  4. Dérouler la pâte à l'aide d'un rouleau de pâtisserie

PS: vous pouvez préparer la pâte à l'avance et la garder pendant 4 jours dans le réfrigerateur.

La crème

  1. Découper la rhubarbe
  2. Dans un bol mélanger le beurre fondu, le sucre de coco, les oeufs et le lait d'amande.
  3. Placer la crème dans la pâte brisée, recouvrez de la rhubarbe
  4. Placer au four pendant 30 min environ jusqu'à ce que la tarte soit dorée.