Beetroot Carpaccio

A simple recipe that you'll make in 5 min. 

Ingredients (for 2 persons)

  • 4 Beetroot cooked (250 g)
  • 100 g goat cheese (Le petit Rondin)
  • 200 g rucola or young spinach leaves
  • 80 gr granola or roasted pine-nuts or pistachoes (grilled or raw)
  • 4 tbs extra-virgin olive oil
  • 4 tbs balsamico vinegar
  • 1/2 juice of a lime + lime zests
  • Black pepper & Sea-salt (Rosemary-lemon & thyme salt works pretty well)

Preparation:

  1. With a slicer make very thin beetroot slices (wear gloves, trust me, otherwise you'll walk around with 'auto-bronzing' hands during 1 week..). Dispose on a plate.
  2. Put the spinach or rucola in a bowl and season up with 2 ts olive oil & 2ts balsamico vinegar. Put around the beetroots on the plate.
  3. With a fork, crumble the goatcheese.
  4. Drizzle the beetroot with the remaining olive oil & balsamico vinegar.
  5. Grate lime zest and drizzle withe lemon juice. Add seasalt & black pepper to taste
  6. Sprinkle with granola (2 tbs per plate) or pine-nuts/pistachoes

 

Une recette de salade fait en 5 min. 

Ingrédients (pour 2 personnes)

  • 4 betteraves cuites (250 g)
  • 100 g de fromage de chèvre (Le petit Rondin)
  • 200 g de rucola ou de jeunes pousses d'épinards
  • 80 g de granola ou pignons de pin grillés ou pistaches (grillés ou crues)
  • 4 cs d'huile d'olive extra vièrge
  • 4 cs de vinaigre balsamique
  • 1/2 jus d'1 citron vert + zestes de citron vert
  • Poire noir & fleur de sel (le mix de fleur de sel, citron & thyme est délicieux aussi)

Préparation:

  1. A l'aide d'une mandolie, faites de fines tranches (portez des gands, à moins que vous aimiez avoir des mains 'auto-bronzées' pendant 1 semaine...)
  2. Assaissonez les epinards & rucola dans un bol. Ajoutez 2 cs d'huile d'olive & 2 cs de vinaigre balsamique. Disposez autour des betteraves sur l'assiette.
  3. A l'aide d'une fourchette, émiettez le fromage de chèvre.
  4. Zestez le citron vert & rajoutez le jus sur les betteraves. Rajoutez du sel marin & du poivre noir.
  5. Parsemez de granola ou des pignons de pin/pistaches grillées ou crues