Beetroot Carpaccio
A simple recipe that you'll make in 5 min.
Ingredients (for 2 persons)
- 4 Beetroot cooked (250 g)
- 100 g goat cheese (Le petit Rondin)
- 200 g rucola or young spinach leaves
- 80 gr granola or roasted pine-nuts or pistachoes (grilled or raw)
- 4 tbs extra-virgin olive oil
- 4 tbs balsamico vinegar
- 1/2 juice of a lime + lime zests
- Black pepper & Sea-salt (Rosemary-lemon & thyme salt works pretty well)
Preparation:
- With a slicer make very thin beetroot slices (wear gloves, trust me, otherwise you'll walk around with 'auto-bronzing' hands during 1 week..). Dispose on a plate.
- Put the spinach or rucola in a bowl and season up with 2 ts olive oil & 2ts balsamico vinegar. Put around the beetroots on the plate.
- With a fork, crumble the goatcheese.
- Drizzle the beetroot with the remaining olive oil & balsamico vinegar.
- Grate lime zest and drizzle withe lemon juice. Add seasalt & black pepper to taste
- Sprinkle with granola (2 tbs per plate) or pine-nuts/pistachoes
Une recette de salade fait en 5 min.
Ingrédients (pour 2 personnes)
- 4 betteraves cuites (250 g)
- 100 g de fromage de chèvre (Le petit Rondin)
- 200 g de rucola ou de jeunes pousses d'épinards
- 80 g de granola ou pignons de pin grillés ou pistaches (grillés ou crues)
- 4 cs d'huile d'olive extra vièrge
- 4 cs de vinaigre balsamique
- 1/2 jus d'1 citron vert + zestes de citron vert
- Poire noir & fleur de sel (le mix de fleur de sel, citron & thyme est délicieux aussi)
Préparation:
- A l'aide d'une mandolie, faites de fines tranches (portez des gands, à moins que vous aimiez avoir des mains 'auto-bronzées' pendant 1 semaine...)
- Assaissonez les epinards & rucola dans un bol. Ajoutez 2 cs d'huile d'olive & 2 cs de vinaigre balsamique. Disposez autour des betteraves sur l'assiette.
- A l'aide d'une fourchette, émiettez le fromage de chèvre.
- Zestez le citron vert & rajoutez le jus sur les betteraves. Rajoutez du sel marin & du poivre noir.
- Parsemez de granola ou des pignons de pin/pistaches grillées ou crues