Almond Milk
Ingredients: (makes 750 ml)
- 1 cup of almonds
- 3 cups of water (low-mineralised water is optimal)
- 1 medjool date (optional)
- A pinch of Himalayan seasalt
- A pinch of cinnamon or vanilla hint
- Presoak 3 cups of almonds in clear water for 12 hours at least. This well help them to become more nutrient-rich.
- Peel & rinse the almonds (peel the almond, pressing the almond between your thumb and index)
- Blend the almonds with 3 cups of water, 1/2 tsp of cinnamon or vanilla and a pinch of seasalt. Add 1 medjool date to sweeten up
- Filter the mixture using a cotton cloth. Use the remaining almond pulp (called okra) to make muffins for example (or you can choose to skip this step for a more consistent result)
- This amazingly creamy & tasteful almond milk can be stored in an airtight glass bottle for 3-5 days in the fridge.
Ingredients: (fait 750 ml)
- 1 tasse d'amandes
- 3 tasses d'eau (faiblement minéralisée, tel Mont Roucous)
- 1 date Medjool (optionnel)
- 1 pincée de sel d'Himalaya
- 1/2 cc de cannelle ou 1/2 cc de vanille (optionnel)
- Pré-trempez 3 tasses d'amandes dans de l'eau filtrée pour 12h au moins. Le pré-trempage permettra de rendre les amandes plus riches en nutriments.
- Pelez et rincer les amandes.
- Mixez les amandes avec 3 tasses d'eau, 1/2 cc de cannelle ou vanille et une pincée de sel d'Himalaya. Rajoutez 1 date Medjool dénoyauté pour adoucir le mélange.
- Filtrez le mélange à l'aide d'un chiffon en coton. La pulpe d'amande peut être employée pour faire des muffins (ou vous pouvez simplement passez cet étape et gardez un mélange plus consistant)
- Conservez le lait 3-5 jours dans une bouteille en verre au frigo.