Almond Milk

Ingredients: (makes 750 ml)

  • 1 cup of almonds
  • 3 cups of water (low-mineralised water is optimal)
  • 1 medjool date (optional)
  • A pinch of Himalayan seasalt
  • A pinch of cinnamon or vanilla hint
  1. Presoak 3 cups of almonds in clear water for 12 hours at least. This well help them to become more nutrient-rich.
  2. Peel & rinse the almonds (peel the almond, pressing the almond between your thumb and index)
  3. Blend the almonds with 3 cups of water, 1/2 tsp of cinnamon or vanilla and a pinch of seasalt. Add 1 medjool date to sweeten up
  4. Filter the mixture using a cotton cloth. Use the remaining almond pulp (called okra) to make muffins for example (or you can choose to skip this step for a more consistent result)
  5. This amazingly creamy & tasteful almond milk can be stored in an airtight glass bottle for 3-5 days in the fridge.
GrEAT-63.jpg

Ingredients: (fait 750 ml)

  • 1 tasse d'amandes
  • 3 tasses d'eau (faiblement minéralisée, tel Mont Roucous)
  • 1 date Medjool (optionnel)
  • 1 pincée de sel d'Himalaya
  • 1/2 cc de cannelle ou 1/2 cc de vanille (optionnel)
  1. Pré-trempez 3 tasses d'amandes dans de l'eau filtrée pour 12h au moins. Le pré-trempage permettra de rendre les amandes plus riches en nutriments.
  2. Pelez et rincer les amandes.
  3. Mixez les amandes avec 3 tasses d'eau, 1/2 cc de cannelle ou vanille et une pincée de sel d'Himalaya. Rajoutez 1 date Medjool dénoyauté pour adoucir le mélange.
  4. Filtrez le mélange à l'aide d'un chiffon en coton. La pulpe d'amande peut être employée pour faire des muffins (ou vous pouvez simplement passez cet étape et gardez un mélange plus consistant)
  5. Conservez le lait 3-5 jours dans une bouteille en verre au frigo.